Protez Saç Mı Saç Ekimi Mi?

Saçlarımızın görünüşünümüzün ayrılmaz bir parçası olduğu kuşkusuz ki bir gerçek. Öyle ki ifademiz üzerinde büyük etkisi olan saçlarımız, kullandığımız her farklı modelde daha farklı ifadelere bürünmemize dahi yardımcı olabilmektedir. Günümüzde söz konusu saçlar olduğunda pek çok problemle karşılaşabiliyoruz. Yetersiz beslenme, genetik faktörler, yanlış ürün kullanımı, saç kıran gibi birçok farklı nedene bağlı olarak saçlarımızda seyrekleşme, lokal olarak dökülme hatta kelleşmeler ortaya çıkabiliyor. Medikal teknolojilerin ve kozmetik sektörünün gelişmesiyle söz konusu saçlarımız olduğunda her geçen gün yeni bir uygulamaya kavuşsak da saç ekimi ve protez saç uygulamaları hala günümüzde en popüler olan saç uygulamalarıdır.

Saçlarında bölgesel kellikler yaşayan ya da istediği gibi gür ve sağlıklı saçlara sahip olamayan pek çok kadın ve erkek saç ekimi ya da protez saç seçeneklerini düşünmekte ve günün sonunda da bu seçeneklerden birini hayatlarına dahil edebilmektedirler. Ancak söz konusu saç ekimi ve protez saç olduğunda pek çok hasta adayının aklına sorular takılmakta ve seçim yaparken birçok kişi kararsız kalmaktadır. Peki, saç ekimi mi yoksa protez saç mı? Sizin için hangisinin doğru seçim olduğuna nasıl karar vereceksiniz?

Nasıl karar verebileceğinizi anlatmadan önce gelin saç ekimi ve protez saç uygulamalarının kendi içerisinde avantaj ve dezavantajlarından bahsedelim.

Saç ekimi uygulaması ve protez saç uygulamaları, saçlarında yeterli hacme sahip olmayan veya saçlarında seyrekleşme ya da kellik problemiyle savaşan tüm kadın ve erkekler için ideal uygulamalar arasındadır. Saç protezi uygulaması, adı üstünde bir protez uygulaması olduğu için kolayca saçlara takılıp çıkartılabilen materyaller olmakla birlikte saç ekimi işlemi cerrahi bir işlemdir. Ancak burada cerrahi işlem olması sizi yanıltmasın her ne kadar ameliyathane ortamında yapılıyor olsa da saç ekimi uygulamasında yapılan kesiler oldukça minimaldir. Hatta yaygın olarak kullanılan saç ekimi tekniklerinden biri olan DHI tekniğinde kanal dahi açılmadan Choi dediğimiz özel bir implanter, ekim kalemiyle saç ekimi yapılır.

İlginizi Çekebilir  Kimler Saç Ekimi Yaptırabilir?

Protez saç nedir?

Protez saç, gerçek saçlardan yapılan bir çeşit protezdir. Kişiye özel yapılan protez saçlar, her ne kadar gür saçlı bir görünüm sunsa da günün sonunda kişinin kendi saçı olmadığı için doğal bir ifade sağlasa dahi saçlarında doğallıktan yana tercih kullananlar için pek ideal bir uygulama değildir. Protez saçlar, takıp çıkartılabilen aparatlar dolayısıyla günün sonunda asla kişinin kendi, gerçek saçının yerini tutmazlar. Bununla birlikte protez saç uygulaması, saç ekimi işlemine göre çok daha pratik şekilde uygulanan ve herhangi bir cerrahi işlem dolayısıyla da bir iyileşme süreci gerektirmeye uygulamalardır. Özel yapıştırıcılarla baş bölgesine rahatlıkla sabitlenebilen protez saçların kullanımı kolaydır. %100 insan saçından yapılan protez saçlar, yukarıda da bahsettiğimiz gibi kişiye daha gür saçlı bir görünüm sunmakla birlikte gerek hissiyat gerekse yaşamsal pratikler bakımından maalesef gerçek saçların yerini tutamamaktadır. Adeta kişiye özel tasarlanan bir çeşit aksesuar olan protez saçlar, gerçek ve doğal saç görünümünü arzulayanlar için çoğu zaman doğru bir seçenek olmamaktadır.

Protez saç uygulamaları, genç yaşlı farketmeksizin her yaş grubundan kadın ve erkek hastalara rahatlıkla uygulanabilen güvenilir ve konforlu uygulamalardır. Herhangi bir cerrahi işlem içermemesi nedeniyle hastaların tıbbi geçmişleri, bu saç uygulamasında önemli değildir. Protez saçlarının bakımını doğru şekilde yapabilecek her bireye talebi doğrultusunda protez saç uygulaması yapılabilmektedir.

Söz konusu saç uygulamaları olduğunda günümüzde en çok tercih edilen bir diğer saç uygulaması da saç ekimi işlemleridir. Dünyada her geçen gün artan talep karşısında saç ekimi işlemleri her yeni bir günde daha da konforlu ve güvenilir hale gelmektedir. Saç ekimi işlemlerinin ilk olarak yapıldığı dönemde FUT tekniği dediğimiz ekilecek saç köklerinin şeritler halinde donör bölgeden alındığı ve geride iz bırakan işlem prosedürleri söz konusuyken artık günümüzde DHI yöntemi gibi kanal dahi açmadan saç köklerinin ekimi mümkündür. Bununla birlikte FUE ve Safir FUE teknikleri de günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Saç ekimi işlemi cerrahi bir operasyon olmakla birlikte oldukça minimal kesilerin yapıldığı bir işlemdir. Lokal anestezi altında yapılan bir uygulama olan saç ekimi prosedürleri, hastalar için oldukça konforlu, güvenilir ve ağrısız işlemlerdir.
Saç ekimi işlemleri hangi teknik kullanılırsa kullanılsın kişiye doğal ve gür saçlar sunan bir işlemdir. Protez saç uygulamasından farklı olarak saç ekimi işlemlerinde kişinin kendi kıl kökleri kullanılarak gürleşme istenen alıcı bölgeye kökler yerleştirilir. Saç ekimi prosedürünün tamamlanması akabinde kişi iyileşme sürecine tabi olur ve günün sonunda saç kökleri tutunup uzamaya başladığında kişi kendi kıl köklerinin oluşturduğu daha gür ve canlı saçlara kavuşur. Burada bahsettiğimiz iyileşme süreci gözünüzü korkutmasın. Bu iyileşme süreci, uyulması gereken basit kuralları içeren oldukça konforlu bir süreçtir. Bu süreçte saçların yıkanma şekline ve güneşe maruziyete dikkat etmek çoğu zaman yeterlidir.

İlginizi Çekebilir  Şeker Hastalarında Saç Ekimi Süreci

Şimdi baştaki sorumuza dönecek olursak; günümüzde saçlarıyla ilgili problemler yaşayan pek çok kişinin aklına takılan sorulardan biri olan protez saç mı yoksa saç ekimi mi seçeneklerinde işlemi yaptıracak adayın beklentileri önemlidir. Hasta adayları tercih yaparken hem beklentilerini hem de özellikle saç ekimi istiyorlarsa tıbbi geçmişlerini göz önünde bulundurmak ve ona göre karar vermek durumundadırlar. Örneğin herhangi bir iyileşme süreci ile uğraşmak istemeyen veya ameliyat olmaktan imtina eden hastalar için saç ekimi işlemi doğru bir seçenek değildir. Bu tür beklentileri olan ve planlamalarını bu doğrultuda yapan hastalar için protez saç çoğu zaman daha doğru ve etkin bir seçenektir. Bununla birlikte eğer hasta adayı işlem sonrasında çok daha doğal bir görünüm arzuluyor ve ömürlük olarak kendi saçları ile yaşamını sürdürmek istiyorsa bu hasta grubunda saç ekimi, protez saç uygulamasına göre çok daha doğru bir tercih olacaktır. Ancak mevzu bahis saç ekimi olduğunda dikkat edilmesi gereken bir konu daha bulunmaktadır. Başta diyabet hastaları olmak üzere, saç ekimi yaptırmayı isteyen hastalar eğer farklı hastalıklarla ilgili tedaviler görüyorlarsa saç ekimi sürecini diğer hastalıklarını tedavi eden doktorlarla paylaşmalı, onların bilgisi dahilinde saç ekimi işlemine başvurmalıdırlar. Unutulmamalıdır ki günün sonunda saç ekimi işlemi cerrahi bir işlemdir ve çeşitli hazırlık süreçleri gerektirir. Örneğin kişi eğer kan sulandırıcı kullanıyorsa bu dönemde operasyondan 1 hafta öncesinde kan sulandırıcı kullanmayı sonlandırmalıdır ancak bu değişimi de kendisine kan sulandırıcıyı reçete eden doktorun bilgisi dahilinde yapmalıdır.

İfademizin tamamlayıcı unsurlarından biri olan saçlarımızla ilgili günümüzde birçok farklı tedavi seçeceği bulunmakla birlikte sizin için en doğru ve nihai karar, ancak konsültasyon muayenesinde beklentileriniz ve tıbbi geçmişiniz göz önünde bulundurularak ortaya çıkmaktadır.

İlginizi Çekebilir  Saç Dökülmemesi İçin Ne Yapmalıyım?

Unutmayın! Siz de alanında uzman, tecrübeli bir ekip ve sizin isteklerinize cevap veren doğru bir tedavi ile daha gür ve canlı saçlara kavuşabilir, sağlıklı saçlarınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

3 Adım da Saç Ekimi Sürecinizi Planlayalım
Çevrimiçi sihirbazını kullanarak oranınızı 2 dakikadan kısa sürede hesaplayın.
Ücretsiz
saç analizi yaptırın!
Online Saç Ekim Analizi Talep Edin
Lütfen göndermek için bekleyin...
Blog
Herkes Saç Ekimi İçin Uygun Bir Aday Mıdır?
Saç ekimi yöntemleri olarak bilinen Safir FUE saç ekimi ve DHI Saç Ekimi (Traşsız ekim tekniği) olar..
Devamı
Saç Ekiminde Kabuklar Nasıl Dökülür?
Saç Ekiminde Kabuklar Nasıl Dökülür; Saç ekimi operasyonu yapıldıktan sonra saçta yaralar kabuk bağl..
Devamı
Saç Ekiminde En iyi Yöntem Hangisidir?
Saç Ekiminde En iyi Yöntem; Saç ekimi operasyonlarında kullanılan teknikler özellikle teknolojinin g..
Devamı
Saç Ekildikten Kaç Gün Sonra İşe Geri Dönebilirim?
Saç Ekildikten Kaç Gün Sonra İşe Dönebilirim Saç ekimi operasyonunun önemi kadar saç ekimi operasyo..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Beslenme
Saç Ekimi Sonrası Beslenme; Kalıcı saç dökülmesi problemi yaşayan çoğu birey bu sorunun günümüzdeki ..
Devamı
Hangi Hastalıklarda Saç Ekimi Yapılabilir?
Hangi Hastalıklarda Saç Ekimi Yapılabilir; Bilindiği üzere, saç ekimini etkileyen bazı faktörler var..
Devamı
Saç Ekimi İçin Doğru Klinik Seçimi
Saç Ekimi İçin Doğru Klinik Seçimi Saç ekimi ücreti öğrenmek için yapılabilecek en doğru hareketin ..
Devamı
Saç Ekimi Hastaları Gelmeden Önce Neler Yapmalıdır?
Hastaları Gelmeden Önce Neler Yapmalıdır. Eğer alkol kullanılıyorsa operasyondan en az 1 hafta ..
Devamı
Saç Ektirdikten Sonra Yüzde Şişlik Olur Mu?
Saç Ektirdikten Sonra Yüzde Şişlik Saç ekimi sonrası iyileşme sürecinde en sık karşılaşılan ve tedi..
Devamı
Saç Ekiminden Sonra İz Kalır Mı?
Saç Ekiminden Sonra İz Kalır Mı; Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettikleri hususların ..
Devamı
Saç Ekim Öncesi Kurallar
Saç Ekim İşlemi Yaptırmadan Dikkat Etmeniz Gerekenler? Saç ekimi, diğer adıyla saç nakli; genellikl..
Devamı
Saç Ekiminde Enseden Alınan Saç Tekrar Çıkıyor mu?
Enseden Alınan Saç Tekrar Çıkıyor mu; Saç ekimine karar veren kişilerin en merak ettiği konuların ..
Devamı
İstanbul’da En İyi Saç Ekimi Nasıl Gerçekleşmektedir?
İstanbul'da en iyi saç ekimi hakkında merak ettiğiniz her şey bu sayfada! Sıkça karşılaşılan bir s..
Devamı
İstanbul’da Kaliteli Saç Ekimi Aşamaları
İstanbul'da kaliteli saç ekimi aşamaları hakkında merak ettikleriniz bu yazıda... Plastik cerrahi ..
Devamı
Saç Ekiminin Önemi
Günümüzde insan saçı; çeşitli nedenlerle azalmakta, dökülmekte ve yıpranmaktadır. Fiziksel, biyoloji..
Devamı
En Sağlıklı Ve Doğru Saç Ekimi
En sağlıklı ve doğru fue / dhi saç ekimi nasıl yapılmalıdır? Özellikle kadın veya erkek fark etmeden..
Devamı
Kimler Saç Ekimi Yaptırabilir?
Kimler Saç Ekimi Yaptırabilir.. Kimler Saç Ekimi Yaptırabilir; Kellik sorunu insanlık tarihi boyu..
Devamı
Saç Ekimi Merkezi Seçerken Dikkat!
Saç Ekim Merkezinin Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Saç Ekimi Merkezi Seçerken Dikkat; Saç..
Devamı
Saç Ekimi İle Nasıl Sonuçlar Elde Edilir?
Saç Ekimi İle Nasıl Sonuçlar Elde Edilir; Saç dökülmesi sorunu her geçen gün artmaya devam eden bir ..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Kurallar
Saç Ekimi Operasyonu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli? Saç Ekimi Sonrası Kurallar; Saç ekimi günüm..
Devamı
Saç Ekimi İşlemi Nasıl Yapılır?
En çok merak edilen Saç Ekimi İşlemi Nasıl Yapılır; Saç dökülmesi problemi, büyük çoğunlukla erkekle..
Devamı
Saç Ekimi Doktoru
Saç Ekimi Doktoru.. Yoğun stres, aşırı sigara kullanımı ve genetik özellikler nedeniyle birçok er..
Devamı
Saç Ekimi Ücretleri
Saç ekimi ücretleri, yapılacak olan saç ekiminin süresi dikkate alınarak belirlenebileceği gibi saç ..
Devamı
DHi Saç Ekimi ile FUE Saç Ekiminin Farkı Nedir?
Saç Ekim Operasyonlarında Kullanılan Yöntemler Nelerdir? DHi Saç Ekimi ile FUE Saç Ekiminin Farkı N..
Devamı
En İyi Saç Ekimi Tekniği Hangisidir?
En İyi Saç Ekimi Tekniği Hangisidir; Erkeklerde sıkça rastlanan ve kadınlarda görülen problemlerden ..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Kabuklar Nasıl Temizlenir?
Saç Ekimi Sonrası Kabuklar Nasıl Temizlenir; Saç ekimi sonrası kabuk dökme ne zaman olur, saç ekimi ..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Şapka Ne Zaman Kullanılmalı?
Saç ekimi sonrası şapka yada bere takmak neden sakıncalıdır ? Saç Ekimi Sonrası Şapka Ne Zaman Kull..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Saç Boyama Ne Zaman Yapılmalı?
Beyazlaşan saçlar er ya da geç her insanın ortak sıkıntılarından birisidir. Aslında saçın beyazlamas..
Devamı
Hamilelikte Saç Dökülmesi Problemi
Bir bebeğin kendi vücudu içerisinde oluştuğuna, büyüdüğüne şahit olmak, adım adım, gün ve gün onun g..
Devamı
Yaz Aylarında Saç Ekimi Yapılabilir mi?
Yazın Saç Ekimi Yapılır mı? Bu sorunun cevabı, kesinlikle evet! Yaz, kış, ilkbahar, sonbahar far..
Devamı
Saç Ekimi Olup Pişman Olur Muyum?
Saç ekimi, görünümünü değiştirmek, imajını yenilemek ve yepyeni saçlara kavuşarak adeta kendini yeni..
Devamı
Seyrek Saçlar Ekilir mi?
Modern çağın belki de en popüler uygulamalarından biri olan saç ekimi işlemlerinden bahsedildiğinde ..
Devamı
Otolog Micro Greft Nedir?
Seksi, çekici, güzel veya yakışıklı… İyi görünmenin günümüzde birçok tanımı var. Bu tanımları göz..
Devamı
Saç Ekimi Operasyonu Kaç Saat Sürer?
Hayat kısa, kuşlar uçuyor, saçlar dökülüyor… Uçan kuşlar için bir çözümümüz yok ancak Medhair Clini..
Devamı
Son Teknoloji Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?
Dünya genelinde en çok yapılan işlemler arasında her geçen gün listenin üst sıralarına tırmanan uygu..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Cinsel İlişki
Hayatımızda yaşadığımız küçük değişimler veya kendimizde yaptığımız küçük değişimler, yaşamımızın he..
Devamı
Saç Ektirenler Neden Bant Takar?
Siz de İstanbul’da yaşıyorsanız sokakta, otobüste, cafelerde, caddelerde kısacası İstanbul’un her bi..
Devamı
Otolog Mikro Greft Hakkında Merak Edilenler
Gür ve canlı saçlara kavuşmak günümüzde birçok kadın ve erkeğin hayalini, süsleyen görünümlerden bir..
Devamı
Saç Ekimi Sonuçlarını Etkileyen Faktörler
Saç ekimi uygulamaları temelde, cerrahi operasyonlardır. Ciddi hazırlık ve bilgi birikim gereken bu ..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Kanama
Son yılların popüler uygulamalarından biri olan saç ekimi uygulamaları, her ne kadar güvenilir ve ko..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Dökülme Olursa Ne Yapmalıyım?
Saç ekimi sonrası dökülme yaşar mıyım sorusu merkezime gelen hastalarımızın bizlere en çok yönelttiğ..
Devamı
Saç Ekimi Ağrılı Bir İşlem Midir?
Saç Ekimi Ağrılı Bir İşlem Midir; Saç ekimi uygulaması özellikle son yıllarda estetik alanında en fa..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süresi Nasıldır?
Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süresi; Saç ekimi operasyonu diğer operasyonlarla mukayese edildiğinde da..
Devamı
İyi Bir Saç Ekimi Sonucu Nasıl Alınır?
Günümüzde saç ekimi tekniği olarak uygulanan 2 metod vardır: 1. Safir fue saç ekimi tekniği 2. D..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Nasıl Geçer?
Saç ekimi sonrası kaşıntı hafif ve sizi rahatsız etmiyorsa kesinlikle ekstra bir şey önermiyoruz. Ya..
Devamı
Saç Ekim Sonrası Yıkama Nasıl Yapılır?
Saç Ekimi Sonrası Yıkama Nasıl Yapılır; Saç ekimi operasyonu gerçekleştikten sonra hastanın ilk saç ..
Devamı
Saç Ekimi En Fazla Kaç Yaşında Yapılır?
Saç Ekimi En Fazla Kaç Yaşında Yapılır; Saç  tedavisi ve saç ektirme ameliyatları planlarına bir a..
Devamı
Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?
Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar; Saç ekimi gerçekleştiren hastalar her zaman en kısa sürede gür saçları..
Devamı
Saç Ekimiyle Scar Tedavisi
Scar tedavisi, saçlı bölgelerde bulunan yara izi ve yanıkları kapatarak ilgili bölgeyi yeniden eski ..
Devamı
Saç Ekimi Yapılırken Hastanın Bilmesi Gerekenler?
Saç Ekimi Yapılırken Hastanın Bilmesi Gerekenler; Saç ekim operasyonu erkek tipi saç dökülmelerinin ..
Devamı
Saç Dökülmemesi İçin Ne Yapmalıyım?
Saç Dökülmemesi Neden Olur? Saç Dökülmemesi İçin Ne Yapmalıyım; Günümüzdeki stresli yaşam, hormanal..
Devamı
Saç Ekiminden Sonra Dökülme Olur Mu?
Saç Ekiminden Sonra Dökülme Olur Mu; Türkiye saç ekimi konusunda dünyadaki ülkelerden en başarılılar..
Devamı
Protez Saç Mı Saç Ekimi Mi?
Saçlarımızın görünüşünümüzün ayrılmaz bir parçası olduğu kuşkusuz ki bir gerçek. Öyle ki ifademiz üz..
Devamı
Saç Kıran Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Yüksek yaşam temposu, şehir hayatının getirdiği stres ve yaşamsal sorumluluklarımız zaman zaman vücu..
Devamı
Saç Ekimi Öncesi Hazırlık
Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Mat ve donuk görünüm, pek çok farklı nedene bağlı olara..
Devamı
Şeker Hastalarında Saç Ekimi Süreci
Saçlar, kişilerin ifadesine yön veren faktörlerden biridir. İster kadın olsun ister erkek; kısa, gür..
Devamı
Saç Ekimi İzi Ne Zaman Geçer?
İmajımızın tamamlayıcısı konumundaki saçlarımız, gün geçtikçe gerek çevresel gerekse kalıtımsal nede..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Sigara Kullanımı
Mikro müdahalelerle yapılan bir işlem olan saç ekimi işlemi oldukça güvenilir bir uygulama olmakla b..
Devamı
Terlemek Saç Ekimine Zarar Verir mi?
Söz konusu saç ekimi olduğunda gerek saç ekimi yaptırma süreci olsun gerekse karar verme aşaması ols..
Devamı
Saç Ekiminde En İyi Sonuçlar İçin Medhair Clinic
Saç Ekiminde En İyi Sonuçlar İçin ; Son yıllarda gelişen teknolojinin yanı sıra, kellik ve saç dökül..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Uyuma
Gür ve canlı saçlara sahip olmak isteyenler için ömürlük çözüm sunan saç ekimi uygulamaları, her geç..
Devamı
Saç Ekimi Sonrası Ödem Nasıl Atılır?
Hayatın dengesi, hayatın her alanında kendini gösteriyor. Nasıl ki sosyal hayatımızda hem iyi hem kö..
Devamı
Online Saç Analizi !
Medhair Kliniği